individuele coaching

Bij individuele coaching onderzoek je samen met je coach wat je doel/wenselijke situatie is en hoe je dat kunt bereiken. Het helpt je op een effectieve manier naar jezelf te kijken. Coaching is gericht op het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en het bereiken van doelen door het ontwikkelen van inzicht in jezelf en je competenties en talenten. Het  ontwikkelen van kennis en vaardigheden en het effectief inzetten en benutten van je interne hulpbronnen.

Groei kan vaak pas ontstaan nadat belemmerende gevoelens en patronen doorbroken zijn. Tijdens onze gesprekken zal daarom coaching en counseling door elkaar heen lopen. De basis voor mijn coaching aanpak ligt vooral in de methodes en technieken van NLP en ik pas de basisprincipes van Mindfullness Based Stress Reduction (MBSR) toe zoals ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.

Counseling heeft een helend karakter en legt de nadruk op de emotionele aspecten van problemen en vragen. Het doel is blokkades op te heffen en de weg vrij te maken naar het eigen zijn .Het verschil tussen coaching en counseling wordt gevormd door de aard van het vraagstuk.

Ieder mens is uniek en bijzonder en zo is mijn coaching ook afgestemd. Op jouw unieke patronen,  jouw overtuigingen, jouw hindernissen en hulpbronnen.

Hoe ziet de coaching er uit?
De praktijkruimte biedt een rustige en veilige omgeving waarin jij je veilig kunt voelen en waar we open en transparant kunnen praten over hetgeen jij wilt inbrengen. Jij bepaalt immers wat we bespreken, waar je last van hebt, of wat je graag anders wilt. Jouw verhaal biedt mij de handvatten om je specifiek en doelgericht te coachen. We werken in sessies van 1,5 à 2 uur. Hoeveel sessies nodig zijn voor jou stemmen we samen af.

Het traject

Als je wilt starten met een coachtraject dan plannen we een eerste afspraak.

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek, waarin we elkaar wat beter leren kennen, kunnen we  wederzijds ervaren of het onderling klikt en vaststellen wat de coachvraag is. We kunnen dan samen afspreken welk pad we samen gaan lopen en hoeveel sessies naar verwachting nodig zijn.

Vind rust, energie én balans

Kom en ontdek de kracht in de eenvoud van de oefening.
Gun jezelf een pauze van stress en de schadelijke factoren.
Vind rust in je hoofd, energie in je lichaam en balans in je hele zijn.

neem vrijblijvend contact op