chineng qigong

Chineng Qigong is ontstaan uit het Taoïsme, het Confuciasme en het Boeddhisme en bevat diverse elementen hiervan. In essentie is Chineng Qigong het (be)oefenen van/met energie. Het is fitness, yoga en mindfulness in één en biedt voor alle leeftijden mogelijkheden om aandacht te besteden aan de gezondheid van lichaam en geest.

Wij zijn als westerlingen niet zo bekend met deze eeuwenoud methode die dagelijks door miljoenen mensen wereldwijd wordt gepraktiseerd. De tijd waarin we leven vormt wellicht de trigger om onze blik te verruimen waardoor bijvoorbeeld Mindfulness en Chineng Qigong nu steeds meer ook ónze aandacht krijgt. We zijn bereid te verkennen en willen uitproberen of het óók voor óns werkt.

Ons lichaam heeft naast systemen voor bloedstroom (het bloedvatenstelsel), voor het functioneren van ons brein en ons hele lichaam (het zenuwstelsel), voor het kunnen bewegen (het spierstelsel en het skelet) ook een energiesysteem. Het bevat energiebanen en kanalen die door ons hele lichaam lopen en ons hele lichaam en al onze organen voorzien van de noodzakelijke energie om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven.

Chineng qigong is energiemanagement waarbij je de energie in je lichaam op peil brengt/ houdt, je energiesysteem beter doorgankelijk maakt waardoor de energie beter kan stromen en zich effectief en efficiënt kan verdelen.

Het programma

Gedurende het 8 weken programma leer je niet alleen over de historie van Chineng Qigong maar vooral de diverse vormen en oefeningen die je in je dagelijkse leven kunt toepassen. Het programma is gericht op ervaringsgericht leren door te dóen, te voelen en beleven wat het voor jou kan betekenen. Dit kan zowel het ervaren van meer energie zijn, als het soepeler kunnen bewegen met een betere balans. Het ervaren van mentale en lichamelijke fitheid en gezondheid en meer rust in je hoofd.

Vind rust, energie én balans

Kom en ontdek de kracht in de eenvoud van de oefening.
Gun jezelf een pauze van stress en de schadelijke factoren.
Vind rust in je hoofd, energie in je lichaam en balans in je hele zijn.

neem vrijblijvend contact op